Artikel: Skriv dig själv eftertraktad!

Varför är presentationen viktig?

Du har vid detta laget förhoppningsvis redan registrerat dig på en eller flera av dom datingsidor vi rekommenderar vilket är första steget för att hitta kärleken på nätet. Du är dock inte ensam om att ha gjort detta vilket är både positivt och negativt.

Positivt ur den synpunkten att utbudet ökar och därmed chanserna att hitta den rätta för dig. Det negativa är dock att du istället riskerar att bli svårhittad i mängden för den som söker efter dig.

För att förhindra detta gäller det att använda dom medel som dessa datingsidor förser dig med. Det allra viktigaste är att din egen presentation verkligen sticker ut och syns. Det är även en fördel att vara tydlig med vad du själv söker redan från början.

Använd dom hjälpmedel som finns

Att skriva en bra presentation kan vara lite av en utmaning då den inte får bli intetsägande men samtidigt inte för lång. Många datingsidor erbjuder fördefinierade flervalfälts vilket kan upplevas lite tråkiga och opersonliga. Vi råder dig dock att nyttja dessa då det begränsar innehållet som behöver beskrivas ingående i din egen text.

Beskriv dig själv korrekt

I din personliga beskrivning är det viktigt att ge en postitiv bild av vem du egentligen är. Ingen är perfekt men det finns ingen anledning att ta upp negativa aspekter i något som troligen blir första intrycket av dig för många. För en framtida partner framkommer det naturligt ändå och det du upplever som negativt med dig själv behöver inte återspegla din blivande partners åsikt. Med andra ord, försök att inte bygga upp en felaktig fasad genom lögner eller överdrifter men beskriv gärna dig själv utifrån ett positivt, naturligt och ärligt synsätt.

Många väljer att i sin presentation skriva vad dom jobbar med. Det är inte nödvändigtvis fel då man till viss del formas av sitt yrke. Risken finns dock tyvärr att du som jobbar som exempelvis IT-tekniker i detta fall får fler förfrågningar om datorproblem än sådana där någon intresserar sig för vem du är.

Visa en bild

På dom flesta datingsidor finns möjlighet att ladda upp en bild vilket vi starkt råder dig att göra. En presentation med bild lockar till sig fler besökare än en utan. Välj gärna ut en neutral och tydlig bild du är nöjd med där man ser ansiktet.

Sammanfatta och korrekturläs

Försök hitta en bra nivå på presentationens längd. Sammanfatta gärna om styckena blir för långa men se samtidigt till att presentationen känns intressant och inte för kort. En punktlista kan även vara ett bra sätt att poängtera sånt du tycker är viktigt och ge lite luft till presentationen. Läs igenom det du skrivt ett flertal gånger, korrigera alla stavfel och kontrollera meningsbyggnader. Sist men inte minst, skriv med “glimten i ögat” och kom ihåg att det ska vara roligt med dating och framförallt att gå på date med dig.

Lathund:

  • Framhäv dina positiva sidor, tona ner dom negativa.
  • “Glimten i ögat”, den som läser din presentation får gärna le inombords.
  • Var alltid ärlig.
  • Ladda upp en bild.
  • Punktlista kan användas för att ge lite luft i texten.
  • Sammanfatta och korrekturläs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *